Oprichting

20-01-2001

Deze datum is onze officiële oprichtingsdatum geworden omdat op deze datum de afspraak werd gemaakt om met de groep carnavalspakken te gaan kopen in Veghel. Uiteraard is het ook een datum die makkelijk te onthouden is en die er mooi uitziet ( 2 x 2001 achter elkaar).

26-01-2001

Sommige leden van de groep liepen al langer rond met het idee om een carnavals-vereniging te beginnen, maar C.V. En Moi Iets kwam pas echt van de grond toen we met een man of acht vertrokken in een taxi-busje van Peerenboom naar de carnavalswinkel in Veghel om de carnavalspakken uit te zoeken. In eerst instantie was er nog geen sprake om een carnavalsvereniging te beginnen, we gingen alleen maar met een groepje carnavalspakken kopen. Bij het kopen van de pakken was het idee om een vereniging te beginnen echter al snel geboren. Omdat we space-pakken hadden gekocht, was het idee voor een carnavalswagen- of loopgroep al snel duidelijk. Het zou in ieder geval iets met de ruimte te maken hebben. Op de terugweg naar Groesbeek kwamen al verschillende nuttige ideeën naar voren (en uiteraard ook heel veel onzin)….. Nu hadden we dus al wel min of meer een idee, alleen hadden we nog geen naam. Ook werd er op deze dag de afspraak gemaakt voor de eerste vergadering; deze zou de volgende dag plaatsvinden op de verjaardag van Daan.

27-01-2001

Uiteindelijk kwam Stefan op deze eerste vergadering met de geweldige naam van C.V. En Moi Iets. Uiteraard was iedereen het eens met deze naam en dus kon er vervolgens verder nagedacht worden over het idee. Over het idee van 2001 kun je meer lezen bij Verslag 2001. Vanaf nu gingen we dus verder onder de naam van:

C.V. En Moi Iets