Verslag: Carnaval 2009

Ons negende carnavalsjaar is aangebroken. Dit jaar hebben we besloten om onze bouwplaats op de derde baan te verlaten voor de hal van Zwitserloot dak. Gerrit heeft ons aangeboden om voortaan hier onze wagens te bouwen. Overdekt en minder koud dan bij Langeveldt. Echter danken wij Theo en Oda voor de vele jaren bouwplezier daar!

Tijdens de eerste vergadering hebben we natuurlijk weer veel nagedacht over ons idee. Uiteindelijk kwam Stefan met het idee: “waar ter wereld je ook van je vakantie geniet, je bent een blinde als je daar geen Groesbekers ziet”. Wij konden ons hier wel in vinden, aangezien dit voor velen binnen de CV erg herkenbaar was.

Dat het bouwen bij Zwitserloot een groot voordeel heeft kwamen we snel achter. We mogen daar gebruik maken van allerlei materialen en apparatuur. Het bouwen kan hierdoor sneller gaan.
Echter moet er wel gebouwd worden, zoals in iedere groep waarschijnlijk hetzelfde is, wordt er bij ons in het begin rustig aangedaan.

Toch gaat het bouwen dit jaar voorspoedig. De grote wereldbol is al snel gefabriceerd door Stefan en voorzien van een laag gaas door de erkende gaasspecialisten binnen de CV: Sokkie en Jeroen V. Daarna zijn Mattes en Bram, de mache specialisten, aanwezig om de bol van de nodige lagen te voorzien.

De kleine reiskoffers en de grote koffer zijn vakkundig door Mark en Stefan vervaardigd. Met de zaagtafel erbij is dit een fluitje van een cent.

Dit jaar wilden we (nogmaals) gebruik maken van een deel van onze oud pop. In ieder geval het systeem ervan. Echter is er wel degelijk het één en ander aan veranderd en betreft dit niet dezelfde dan het jaar ervoor. Stefan/Daan en Robert zijn de rauwdouwers en prima klusjes voor hen om zich hier aan te wagen. Met succes, het zag er schitterend uit, was stevig en de hydrauliek deed het ook nog…

Net zoals andere jaren is Willem druk met de letters. Je mag gerust stellen dat Willem hierin zich ontwikkeld heeft tot de letterspecialist. Echter, net zoals andere jaren, was Willem weer enkele letters vergeten. Of was de tekst aangepast, zoals Willem beweerde. Het is echter allemaal goed gekomen.

Voor het eerst in onze geschiedenis zijn we bijna klaar op de laatste zaterdag. Rond een uur of 6 is de wagen naar Van Kesteren gereden, klaar voor de optocht van Groesbeek.