Verslag: Carnaval 2010

Onze 10de carnaval als CV zit eraan te komen en onze 9de wagen. Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar mogen we stellen dat we als CV En Moi Iets zeer succesvol zijn geweest. We hebben prachtige wagens gemaakt en zijn hier uiteindelijk ook voor beloond met velen prijzen.

Echter voor het eerst in onze geschiedenis duurde het dit jaar meerdere vergadering voordat we een idee hadden. Ons eerste idee was al ingediend bij de optocht commissie. Uiteindelijk kwam Bertus op het idee voor 2010: “gruusbekse schoöp op hun achterste peut, mé zuveul shoarma tenten zien ze de pineut”.

We hadden besloten dit jaar vroeg te beginnen aanzien Stefan dit jaar de sleutel van zijn huis kreeg. Stefan is toch wel de uitvoerder en creatieve man (netje) binnen de CV en zonder hem zal het niet makkelijk worden.

Stefan begon fanatiek met het maken van het grote schaap. Het lijmkraantje van vorig jaar is verdwenen, dus we zijn genoodzaakt om een nieuw systeem te ontwikkelen. Het is niet verkeerd om soms afscheid te nemen van oude dingen…….Soms komen er ook nieuwe dingen voor terug, zoals dit jaar…Jeroen Meijer is toegetreden binnen de CV. Voor het eerst binnen 10 jaar is er weer iemand bij gekomen.
Jeroen M, moet zich nog bewijzen om een volwaardig lid binnen de CV te worden, en krijgt allerlei belangrijke taken toegewezen. Gazen en schuren……

Zoals verwacht werd 2010 een moeilijk jaar voor ons. Stefan heeft het schaap niet geheel afgekregen, zodoende moesten Mark en Bert dit verder aflassen (Dat alles het de gehele optocht gehouden heeft mag een wonder heten).

Ondertussen zijn de andere bezig geweest met het maken van de shoarma tentjes. Het blijft toch altijd lastig om de juiste maten aan te nemen. Vandaar dat enkele huisjes behoorlijk scheef waren….Na het schilderen zag het er echter prima uit!

Het idee was om het schaap dit jaar te voorzien van echte schapenwol. Ben van Haren wilde zijn schapenwol wel ter beschikking stellen, mits wij zouden helpen tijdens het scheren ervan. En zo geschiede, Mark en Bert waren vroeg (6 uur) in de Bredeweg om 50 schapen te scheren. Prachtig werk! Uiteindelijk moest de vacht nog op ons schaap komen. Dit heeft heel wat flessen pur en lakens gekost, maar het was de moeite waard.

De huisjes zijn ondertussen in een ver gevorderd stadium, en ook de shoarma rol is weer voorzien van een paar lagen mache….

Ongeveer een maand voor de carnaval gaat de wagen van Langeveldt naar binnen en kan het hele bouwpakket beginnen. Onze losse delen worden op de wagen bevestigd. De laatste maand wordt er met man en macht gewerkt om het dit jaar weer op tijd af te krijgen. Dit jaar lukt het zelfs om rond het middaguur klaar te zijn met de wagen.
Het mag gezegd worden, het is niet onze mooiste wagen, maar gezien de situatie hoeven we ons nergens voor te schamen. Op naar morgen, de mooiste optocht van Nederland!