Verslag: Carnaval 2016

Carnaval 2016

De afgelopen jaren zijn er helaas wat leden van CV En Moi Iets gestopt, dit heeft ervoor gezorgd dat het leden aantal naar 9 is teruggelopen. Gelukkig hebben we vanaf dit jaar versterking uit Cuijk gekregen; onze Cuijkse vrienden Peter en Bram zijn toegetreden tot onze CV.

Carnaval 2016 staat weer voor de deur! Zoals ieder jaar beginnen we weer met vergadering op vergadering. Ieder jaar komt er wel een idee naar boven, maar dit jaar gaat het zeer moeizaam.
Uiteindelijk komt Jeroen Meijer, voor velen onder u bekend als J@rt, geïnspireerd door één van zijn hobby’s, met het fantastische idee; Carnaval uut de Kunst!

We mogen net zoals de afgelopen jaren weer bouwen bij Zwitserloot Dak, daar beginnen we met de eerste schetsen! We willen graag uut de Kunst uitbeelden door zelf daadwerkelijk uit een kunstwerk te stappen. Wat is er nu niet bekender dan de nachtwacht om ons idee te verwezenlijken. Verder willen wij alle kunststukken; alle nummer 1’s van de wagens uit het Keulen van Gelderland als schilderij op de wagen hebben.

Bram is zeer vaardig met de computer en hij heeft ervoor gezorgd dat de nachtwacht in formaat 4 meter bij 6 meter op doek vervaardig kan worden. Dit doek moeten we twee keer bestellen zodat zowel de mensen aan de linkerkant als rechterkant onze uitbeelding goed kunnen zien.

Ondertussen wordt er driftig gebouwd en gelast om ook een frame te bouwen waar we dit grote doek aan willen bevestigen.
Gezien de te besteden tijd de afgelopen jaren wat minder geworden is, hebben we ervoor gekozen om het allemaal wat simpel te houden. Echter wil dit niet zeggen dat het niet minder leuk kan worden!

De bouw verloopt voorspoedig, probleem blijft echter altijd dat de wagen pas op het laatste moment naar binnen kan. Dit jaar gaat de wagen 2 weken voor de carnaval naar binnen. Dit betekend dat de laatste 2 weken met man en macht gebouwd moet worden om alles op tijd klaar te krijgen. “Gelukkig komt dit toch altijd wel goed”, aldus Willem. Ook dit jaar dus! Mooi op tijd zijn we klaar om weer een fantastische carnaval te vieren!

Zondags met de optocht, traditioneel uit eten bij de oude Molen, daarna met startnummer 3 vooraan in de optocht. Uiteindelijk worden we beloond met de 6de plaats. Iets wat onze verwachtingen meer dan overtreft!