Verslag: Carnaval 2019

Jaarverslag 2019

Na het “tussenjaar” 2018, die nagenoeg geheel bestond uit het zoeken naar een nieuwe bouwplaats, zijn we neergestreken bij Henk Coenen aan de Bruuk. Wij zijn Henk en Mia zeer erkentelijk dat we daar mogen bouwen.

Zoals gebruikelijk in al die jaren begint het bouwseizoen met een vergadering. Veel verschillende ideeën komen naar voren, maar het juiste idee zit er niet tussen. Uiteindelijk komen we met het idee dat wij als “dakkapel” de pannen van het dak willen blazen. Stefan, tegenwoordig, eigenaar Fransen uw dakspecialist, komt met het fantastische idee om echte dakpannen te gaan gebruiken. Een compleet dak maken met dak kappellen en dakpannen.

We starten met het ophalen van onze spullen bij onze tijdelijke stalling aan de Cranenburgse straat bij Rien Weijers dakwerken. Daarna kan de bouw beginnen. I.v.m. gewicht begint moet de gehele constructie toch behoorlijk stevig zijn.

De bouw verloopt relatief voorspoedig. Snel zien we resultaat en het dak krijgt steeds meer zijn vorm. Dit jaar hebben we nog een kop op de kop kunnen tikken, zodat we ook een echte trompettist op het dak kunnen krijgen.

De laatste weken zijn, voor de meeste, weer hard doorbouwen om de wagen af te krijgen. Gelukkig komt de ploeg van Stefan ons versterken met aanbrengen van de pannen. Gehaakt, geschroefd en gekit….die vallen er nooit meer af….

Het resultaat was ook echt grappig. Een compleet dak op een carnavalswagen. Wij als kapel in en op het dak kapel. Het zag er echt schitterend en als geheel uit. Wagen nummer 18 uit de geschiedenis van C.V. En moi iets!

De optocht was genieten, de interactie met het publiek fantastisch en ook de reacties waren leuk. Geen enkele pan was van de wagen geblazen…Uiteindelijk werden onze vele bouwuren nog beloond met een mooie 11de plaats in het Keulen van Gelderland! De carnaval kon niet meer stuk!