Verslag: Carnaval 2014

Dit jaar begon de vergadering vroeg in het carnavalsseizoen, oktober 2013. Zoals gewoonlijk worden de eerste idee├źn niet geboren tijdens de eerste vergadering. Er zouden er nog velen volgen.
Het blijkt toch ieder jaar moeilijk om een leuk Groesbeek thema aan de wagen te binden. Uiteindelijk kwam Bert op het prachtige idee; ieder jaar worden er prachtige Gruusbekse Schlagers bedacht en gezongen, maar op het carillon bij het gemeentehuis worden altijd de zeer oude carnavalsliedjes gespeeld!

CV. En moi iets wil hier verandering in brengen door een beiaardier te zoeken die onze Groesbeekse Schlagers kan inspelen en omzetten naar een bestand die afgespeeld kan worden op het carillon. Dit heeft heel wat voeten in aarde gehad; zoeken naar bladmuziek, beiaardier zoeken, afspraken maken met de gemeente en ook afspreken wie er verantwoordelijk is voor de kosten! Uiteindelijk kan en mag gerust gezegd worden dat wij er al carnavalsclubje voor gezorgd hebben dat onze Gruusbekse Schlagers ieder jaar op het carillon te horen zijn.

Ondertussen zijn wij ook gestart met het bouwen van onze wagen. Natuurlijk moest er een carillon op de wagen komen, een beiaardier achter zijn klokkenspel en vanzelfsprekend de klokken die bespeeld worden door de beiaardier.
De bouw verliep voorspoedig, en de fleurigheid van de wagen was al snel zichtbaar! Dit jaar wilden we zelf onderdeel zijn van de wagen en daarom zullen we zelf in de klokken gaan zitten.

Ruimschoots op tijd en zonder enige stress is de wagen afgerond! Dit jaar waren we zelf op tijd om op zaterdag de eerste pilsners op de Horst bij Hopman te nuttigen! Iets wat ons zeer goed is bevallen!

Ook dit jaar zat er weer veel naaiwerk in de wagen. Wilma Fransen heeft ons weer fantastisch geholpen!
Het carillon was versierd met gefreesde mdf stroken die door Henny Rossen gemaakt zijn, waarvoor nogmaals dank!